På lufta: Den beste musikken

Epost til studio Sendeskjema
Lytt live:
QUIZ!
NYHETSBREV
Meld deg på og få vårt nyhetsbrev gratis hver dag!
TEMASIDER
SISTE NYHETER
SISTE SPORT
Forsiden
Nyheter
Sport
Været
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Temasider
Topp 30
Quiz!
Tips oss!
Ansatte
Programoversikt
Nyheter på din hjemmeside
WAP
RSS-feed fra Radio Bardufoss
Avstemning
Er du ferdig med julegave innhandling?
Det var jeg for lenge siden.
Har ikke begynt.
Begynner å bli ferdig.
Været i Bardufoss
Nyhetsagent
21:55 Nettavisen
21:25 Nettavisen
20:55 Nettavisen
20:10 Nettavisen
20:10 Nettavisen
19:25 Nettavisen
18:55 Nettavisen
18:55 Nettavisen
18:40 Nettavisen
18:10 Nettavisen
Ingen playliste er lagt inn.
Forsiden: Nyheter

Navarsete besøkte Gumpen

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete besøkte i går luftforsvarets kontroll og raporteringssenter i Sørreisa, populært kalt Gumpen. Det er for tiden stor spenning knyttet til framtiden til CRC etter at lekasjer fra forsvarsjefens kontor tyder på avvikling av senteret, og en tyngdeforflytning av forsvaret sørover. Navarsete ønsker å være godt forberedt når forsvarssjef Harald Sunde skal legge fram sitt fagmilitære råd til regjeringen den 24. november.
Publisert: 11:31 09.11.2011 - oppdatert 15:10 09.11.2011
Skrevet av: Christian Magnus Thaulow
Intervju Navarsete (MP3)

Navarsete sier i et intervju med Radio Bardufoss at det både som partileder for Senterpartiet og som kommunal- og regionalminister var et nyttig besøk. Sammen med sin partikollega og storingsrepresentant Irene Lange Nordahl brukte Navarsete dagen til å innhente informasjon både fra militært hold og fra lokale politikere, noe som er viktig å ha i bakhånd når forsvarssjef Harald Sunde skal legge fram sitt fagmilitære råd til regjeringen: "Da begynner det politske håndverket, og det vil være viktig å ha god kunnskap på forhånd for å stille både viktige spørsmål og gjøre vurderinger, for det er jo vi som politikere som skal bestemme til slutt."

Navarsete sier videre at det var imponerende å se CRC, som blir betegnet som en av NATOS mest moderne enheter innenfor kontroll og varsling, og der det fortsatt er store investeringer på gang. Statsråden ønsker ikke gå i detalj på hva hun tror om framtiden til senteret, men fremhever at det i det store bilde er viktig for Senterpartiet at en god balanse mellom nord og sør oppretholdes: "Nordområdene er det viktigste strategiske område for regjeringen, både hva gjelder suverenitet og overvåkning. Det handler også om å bygge et forsvar som skal kunne være operativt ved behov."

Tips en venn om denne artikkelen
Tips en venn
Utskriftsvennlig versjon
Hvorfor er snøscooteren blitt motorkjøretøyenes sorte får?
Ingen motorkjøretøybetegnelser vekker så stor debatt og så sterke fronter som ordet snøscooter. Siden Joseph-Armand Bombardier fra Canada begynte å masseprodusere snøscooteren Ski-doo i 1959, har det kommet mange motorkjøretøyer på markedet, men ingen som her i Norge har fått så mye oppmerksomhet på godt og vondt.
Kino i 12 timer
Lørdag 5. november er det duket for den store kinodagen ved Heggelia kino på Bardufoss. Kinosjef Vidar Fagerli sier det er lagt opp til mye ekstra for publikum.
Kommer ikke til å kjenne igjen Målselv fjellandsby
Det sier den nye administrerende direktøren, Jonas Kojan i et intervju med Radio Bardufoss. Det er nemlig investert store summer i fjellandsbyen før årets sessong.
Uakseptebelt å kutte ned forsvarets styrker i nord
Stortingsrepresentant fra Senterpartiet Irene Lange Nordahl fra Sørreisa sier i et intervju med Radio Bardufoss at det vil være fullstendig uakseptabelt å kutte ned forsvarets styrker i nord. Dette med bakgrunn i lekasjene fra forsvaret om at forsvarssjefen vil fjerne så mye som 2000 soldater fra indre Troms, og flytte hovedtyngden av forsvaret til Østlandet.
Forsvarskutt i nord
Forsvarssjefen vil redusere antall offiserer, sivilt ansatte og vernepliktige i nord med rundt 2000. Dette melder Nordlys i dag.
Ny asfalt på flyplassen i juni
I midten av juni starter arbeidet med å reasfaltere den 3000 meter lange hovedrullebanen på Bardufoss flystasjon. Rullebanen vil være stengt i 16 dager mens asfaltarbeidene pågår.
Sjokkert og overrasket
Lenvik Kabel-TV reagerer mot svertekampanje fra Telenor.

© 2006 Radio Bardufoss
Ansv. red: Helge Karlsen
helge@johnsen.no
Postboks 2010
9326 Bardufoss
Telefon: 9010 9080 / 778 34 201